L’estació de concursos VHF/UHF

Aquesta és la meva estació de concursos. Fa temps que en faig, des que vaig descubrir que les possibilitats de fer contactes per sobre dels 30MHz augmentava molt en participar des de un lloc elevat. Sempre he cercat la manera de muntar l’estació en el menor temps possible i facilitar el transport.

Aquesta és la configuració actual:

  • Estic operatiu en 144, 432 i 1200 MHz
  • Kenwood TS-2000X
  • 144 MHz: Transverter Elecraft XV144, antena 11LFA y amplificador Tokyo Hy-Power 160 w.
  • 432 MHz: Antena DK7ZB 19 el. y amplificador RF Systems de 100 w.
  • 1200 MHz: Antena Tonna 55 el. per 1,2 GHz i 10 w.

Per a la propera temporada, al 2012, vull afegir dos preamplificadors amb ATF54143 per VHF i UHF i una antena cúbica de 3 elements per 50 MHz. A més, estic pensant en configurar una segona antena de VHF i una estació SDR exclusiva per a recepció. Ja veure’m si la llista dels desitjos es fa realitat.

Foto 1: El muntatge dels accessoris sempre em portava molt temps, així que ho vaig solucionar tenint-ho tot ja muntat en una caixa que penjo del sostre.
Foto 2: La base és feta de ferro. La particularitat d’aquest suport és que el rotor és a la part baixa del màstil per fer-ho més robust, i la unió la vaig fer utilitzant una base pal de windsurf que llisca entre dos guies i permet ajustar la verticalitat.
Foto 3: Aquest és el punt on el màstil queda fixat. Els suports són molt ferms i permeten anar molt més ràpit que amb cargols, a més, la barra perpendicular és pot graduar per ajustar l’altre eix de la verticalitat.
Foto 4: Amb aquest sistema aconsegueixo aguantar el conjunt de les antenes fent servir un màstil de 6 m. sense vents.
Foto 5: Després de passar molt temps barallant-me amb cordes i gomes, he trobat aquesta manera de transportar les antenes i fixar-les ràpidament. Es tracta d’una “T” que es cargola a la baca.
Foto 6: Els mateixos suports de l’antena sebeixen per fixar el màstil a la baca pel seu transport